חיתוך לייזר וחריטה בלייזר

 

השיטה

קרן לייזר היא קרן אור מאוד קטנה ומדויקת ששורפת ו/או חותכת את החומר שהיא פוגעת בצורה מאוד מדוייקת. העבודה בלייזר נעשית באופן אוטומטי מה שגורם לה לעקוף את כל הטעויות הקטנות והאנושיות של בעלי מלאכה שעובדים עם הידיים. כיוון שהיא אוטומטית, החריטה בטכנולוגית הלייזר גם מהירה הרבה יותר מעבודה ידנית שדורשת תשומת לב וזהירות רבה מצד האדם.

 

על אילו פריטים ניתן לחרוט עם לייזר?

העולם שבו אנחנו חיים השתנה באופן דרמטי בשנים האחרונות, ובפרט ישנן התפתחויות טכנולוגיות משמעותיות מאוד שמקנות לנו חופש בחירה רחב בהרבה מזה שהיה לנו עד לא מזמן. מכונות החריטה באמצעות לייזר הן דוגמה מצוינת לפיתוח טכנולוגי שבזכותו יש לנו הרבה יותר אופציות מבעבר. עם הלייזר ניתן לחרוט על עטים, על תמונות, על ארנקים, על מוצרי נייר, על זכוכית ועל כל פריט עשוי מחומר גלם זה, על עץ (בין אם עץ טבעי ובין אם עץ עם שכבת צבע עליו), על אלומיניום (עם ציפוי אנודייז), על פרספקס (אותם לוחות שקופים שמשמשים כסטנדים מעוצבים, כשלטי פרסומת, כחלק מגופי תאורה מרהיבי עין ועוד), על מגני הוקרה ואפילו על כלי נגינה כדי להעניק אופי ייחודי לגיטרה או כל כלי אחר. 

סימון בלייזר מאפשר דיוק ברזולוציה גבוהה, תוך הכנה קלה לפעולות מגוונות. ניתן לשלוט בקלות בעומקה של חריטה בלייזר כדי לאפשר ביצוע חריטה אומנותית עדינה, כמו גם צורות עדינות פחות של סימונים תעשייתיים.

 

איך מבצעים חריטה?

חריטה בלייזר מתבצעת בעזרת קרן לייזר שמגיעה במגע בחומר שבחרנו עץ, פלסטיק או מתכת. צריבה בלייזר מגיעה באמצעות הוראה של מחשב, מקובץ מיוחד שמגדיר לקרן לייזר את הפעולה המדויקת ואת אזור הסימון והחריטה. קיימת כמובן אפשרות לשלוט במהירות ובעוצמת החריטה של הקרן לייזר, במידה ומעוניינים שתהייה מהירה יותר או איטית יותר. ההבדל בין חריטת לייזר לבין צריבה בלייזר טמון למעשה באופי של הגרפיקה בחריטה בלייזר נוהגים להתייחס לקווים עצמם, בעוד שבצריבה ניתן למלא שטח שלם.